Armonie, stil, eleganta!

Situat in apropiere de centrul orasului Craiova, in linistita vecinatate a Parcului Mihai Bravu, Hotelul Golden House va asteapta cu o oferta extinsa de servicii si facilitati, camere confortabile, restaurant, gradina de vara, terasa si spatiu SPA. Construita in stil neo-eclectic in secolul XIX, casa de pe fosta strada Muzelor 1421, a fost renovata si restaurata, pastrandu-se cu fidelitate caracteristicile acestui stil, pana la cele mai mici detalii, atat decoratiuni interioare cat si exterioare originale.

Procesul de restaurare si de modernizare a cladirii, s-a incheiat in anul 2003, culminand cu deschiderea hotelului. Imbinarea stilului inovator al vremii cu dotarile si amenajarile cele mai moderne, a rafinamentului cu eleganta si bunul gust, fac ca acest hotel sa devina locul ideal pentru odihna si relaxare pentru cei ce viziteaza orasul Craiova in interes de afaceri sau ca turisti. Hotelul Golden House vine in intampinarea tuturor celor interesati de confort si intimitate cu servicii premium.

Facilitati

Un aspect definitoriu pentru Hotel Golden House este atentia la detalii. Tocmai de aceea, prin facilitatile pe care vi le punem la dispozitie, ne propunem sa va oferim un sejur care imbina relaxarea cu eficienta si confortul.

O casa cu poveste

Casa in care a fost construit hotelul nostru este una cu o poveste aparte, de-a lungul vremii, aceasta trecand printr-o multime de schimbari si procese de modernizare.

1881

1881

In aceasta casa s-a nascut, la 4 octombrie 1881, George (Gogu) Constantinescu, fiu al unui profesor de matematica si nepotul unui inginer.
Este autorul a numeroase inventii ca: motoarele, pompele, ciocanele si perforatoarele sonice, injectoarele sonice, convertizoare de cuplu (cutii de viteze sonice), generatoare de energie sonica, aparate pentru transmisii si receptoare ale acestei energii.

1918

1918

Guvernul britanic a realizat in 1918 pentru inginerul roman Gogu Constantinescu laboratorul din West Drayton numit Uzinele Sonice.
In contul lui Gogu Constantinescu figureaza circa 400 de brevete de inventie, patentate In SUA, Danemarca, Elvetia, Austria, Germania, Marea Britanie, Franta, Romania etc., precum si altele, care nu au fost niciodata publicate.

1960

1960

In anul 1960, cladirea a devenit „Casa Medicului si Farmacistului” pana in anul 1990, dupa revolutie, aceasta fiind revendicata de fostii proprietari.

1997

1997

In anul 1997 cladirea a fost cumparata de la acestia de catre un om de afaceri craiovean care s-a ocupat de restaurarea ei.

2003

2003

Procesul de restaurare si in acelasi timp de modernizare a cladirii s-a incheiat in luna septembrie a anului 2003, culminand cu inaugurarea hotelului.

2014

2014

In anul 2014, hotelul a fost extins cu inca un corp, renovandu-se totodata si cladirea initiala. Obiectivul hotelului este acela de a satiface nevoile clientilor atat straini cat si romani prin camerele spatioase si atmosfera intima si relaxanta de la lounge-uri cat si terasa de vara.